Beursvloer 's-Hertogenbosch

16 november 2018 15.30 tot 18.30 uur

Wat is een Beursvloer?

Het principe van een Beursvloer is dat maatschappelijke organisaties (vrijwilligersorganisaties, stichtingen, verenigingen en goede doelen) hun hulpvragen bij ons indienen. Wij noemen hen de 'vragers'. Dit kan enkel en alleen via onze website. Zij mogen van alles vragen. Behalve geld. Om u een idee te geven: zij hebben een communicatieplan nodig, een nieuwe logo, een website, iemand die hun administratie op orde brengt, een laptop voor hun vrijwilliger, tafels en stoelen om het kantoor in te richten, een training conflicthantering voor hun vrijwilligers, 10 vrijwilligers om de rolstoelen te duwen tijdens een uitje, een team dat hun schuur komt opknappen. 

Tijdens deze middag brengen we de organisaties samen met het bedrijfsleven, overheid, onderwijs, business en service clubs. Deze zogeheten ‘aanbieders’ zijn bereidt invulling te geven aan de hulpvragen vanuit hun sociale ondernemerschap. Bedrijven werken hierdoor aan hun zichtbaarheid op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) en de organisaties krijgen hulp bij projecten die anders wellicht geen doorgang hadden gevonden.

Als dank voor de hulp van de bedrijven die hun menskracht, middelen, materialen en tijd inzetten levert de organisatie een tegenprestatie. Een tegenprestatie kan inhouden dat  zij hun locatie kosteloos ter beschikking stellen dat zij hun vrijwilligers inzetten een creatieve workshop geven aan medewerkers van het bedrijf, het kan ook zijn dat zij met hun cliënten een kunstwerk maken voor het bedrijf of dat zij een heerlijke appeltaart bakken. Het matchen werkt zo twee kanten op.

Omdat wij begrijpen dat een eerste kennismaking met het fenomeen Beursvloer lastig kan zijn om een goede beslissing te maken of u wel of niet wilt deelnemen organiseren wij elk jaar een tweetal gratis voorbereidende trainingen voor de maatschappelijke organisaties/vragers. Deze training bereidt u voor op het Beursvloer evemenent. U leert tijdens de training goede hulpvragen te formuleren, na te denken over tegenprestaties en u leert uzelf kort en krachtig preserteren. Zodra de datum van de training(en) bekend is vermelden wij deze op de website onder 'nieuws'.

Deelnemen aan de Beursvloer is voor alle partijen geheel GRATIS. U hoeft ook geen stand in te richten.